Nyheter

3 juni 2013

Kinabesök i Boden; grund för fortsatt utveckling

Den Vinnova-finansierade förstudien "Taking biogas production to the next efficiency level" har fört elva representanter från Kina till Boden. Inom loppet av närmare en vecka fick de ta del av den miljötekniska utvecklingen som sker här.

- Förhoppningen är att det här besöket ska lägga grunden till ett fortsatt projekt som möjliggör ett utbyte mellan Boden och Norrbotten och den kinesiska universitetsvärlden, säger Alf Andefors, VD i Future Eco.

Ett framtida projekt på tre år är under planering. Inom ramarna för projektet, som båda sidor har gjort en ansökan om att delta i, ska Bodens kunnande inom miljöteknik läras ut till universitet i Kina. Samtidigt ger Kina Boden och den norra regionen erfarenhet av samarbete med internationella universitet. Det hela ska utmynna i en skräddarsydd testanläggning för biogasproduktion och förbränning i Kina, signerad Future Eco, Bodens biogasanläggning, SWEBO Bioenergy och Luleå Tekniska Universitet.

- Vårt besök här ger oss en väldigt bra erfarenhet. Ni har kommit långt inom biogas som vi verkligen skulle behöva utveckla mer av i Kina, säger professor Xiaohua Lu, från Nanjing Universitet i Kina. Enligt honom handlar det inte bara om teknik utan även om politik och att lösa ett samhällsproblem. Han och hans kollegor ser stora möjligheter i att utbyta idéer med Boden.
- Jag ser fram emot ett stort projekt för båda sidor. Från Kina är 6 olika universitet från flera provinser involverade, berättar han.

Under veckan i Boden har Future Eco med samarbetspartners tagit med de kinesiska kollegorna, främst professorer och doktorer, till Bodens Biogasanläggning, Ragnsells med mera. De har också fått se Sörbyn Turism, Treehotel, Skicamp och andra besöksmål som sätter Boden på kartan.

Kompletterar ägargruppen - Frebelt ny delägare

1 mars 2016
Future Eco kompletterar sin ägargrupp och går från sju till nio starka delägare. Frebelt ny delägare i Februari 2016Frebelt AB är ett familjeägt företag som har arbetat med bandtransmissioner och transportlösningar i över 30 år. De har sitt säte i...
 
 
Demoanläggning i Boden löser globala miljöproblem
pdf

Demoanläggning i Boden löser globala miljöproblem

2 december 2014
Nyhetsmaterial för fri publicering: I Boden invigdes den 2 december en demoanläggning som öppnar dörrarna för hela världen att testa och utveckla...
 
 

Inför invigning av första demoanläggningen

19 november 2014
Den 2 december invigs vår demonstrationsanläggning för utveckling och tester av olika bränslemixer. Med det öppnar vi dörrarna för intressenter från hela världen som vill utveckla och testa sina egna mixer av material med Boden och vår teknik och...
 
 
 

Nyheter

1 mar 2016
Future Eco kompletterar sin ägargrupp och går från sju till nio starka delägare. Frebelt ny...
2 dec 2014
Nyhetsmaterial för fri publicering: I Boden invigdes den 2 december en demoanläggning som öppnar...
19 nov 2014
Den 2 december invigs vår demonstrationsanläggning för utveckling och tester av olika...