Nyheter

17 mars 2014

Världsunik demoanläggning byggs i Boden

På Swebo Bioenergy AB i Boden byggs nu en fullskalig demonstrationsanläggning förutveckling av olika bränslemixer. Anläggningen, som kan bli intressant för användare från hela världen, beräknas stå färdig under 2014.

Tre olika test- och demonstrationsanläggningar är under planering i Bodens kommun. Den första, en demoanläggning för bränslemixer, är redan under uppbyggnad på Swebo Bioenergy i Boden .

Bakom projektet står Future Eco, ett bolag som har bildats av en stark företagsgrupp tillsammans med Bodens kommun. Ett av delägarföretagen är Swebo Bioenergy som utvecklar och producerar bioenergisystem för större fastigheter, industrier och närvärmeanläggningar. Företaget är specialiserat på prefabricerade värmecentraler samt "waste fuels" med produkter inom effektområdet 50 kW till 20 MW.

- För oss betyder det här att vi får en helt ny och bättre anläggning  med fler mätpunkter och möjlighet för både oss och andra att testa olika bränslemixer, säger Peder Wemmenhag, Keen Solutions, som bygger anläggningen och även jobbar i nära samarbete med Swebo Bioenergy.

I anläggningen kommer det att finnas ett laboratorium och även en processlinje för torkning och pelletering.

Den nya anläggningen beräknas kunna invigas under 2014. Den öppnar för en ny nisch och utveckling, skapar arbetstillfällen, får kompetens att stanna kvar i länet och gör Boden till ett centrum för besöksnäring inom forskning och utveckling. 

Kompletterar ägargruppen - Frebelt ny delägare

1 mars 2016
Future Eco kompletterar sin ägargrupp och går från sju till nio starka delägare. Frebelt ny delägare i Februari 2016Frebelt AB är ett familjeägt företag som har arbetat med bandtransmissioner och transportlösningar i över 30 år. De har sitt säte i...
 
 
Demoanläggning i Boden löser globala miljöproblem
pdf

Demoanläggning i Boden löser globala miljöproblem

2 december 2014
Nyhetsmaterial för fri publicering: I Boden invigdes den 2 december en demoanläggning som öppnar dörrarna för hela världen att testa och utveckla...
 
 

Inför invigning av första demoanläggningen

19 november 2014
Den 2 december invigs vår demonstrationsanläggning för utveckling och tester av olika bränslemixer. Med det öppnar vi dörrarna för intressenter från hela världen som vill utveckla och testa sina egna mixer av material med Boden och vår teknik och...
 
 
 

Nyheter

1 mar 2016
Future Eco kompletterar sin ägargrupp och går från sju till nio starka delägare. Frebelt ny...
2 dec 2014
Nyhetsmaterial för fri publicering: I Boden invigdes den 2 december en demoanläggning som öppnar...
19 nov 2014
Den 2 december invigs vår demonstrationsanläggning för utveckling och tester av olika...