Hoppa till innehållet

Om Future Eco

Future Eco är ett regionalt forskningsinstitut i Norrbotten som verkar för ett hållbart näringsliv och samhälle. Bolaget arbetar som ett forskningsinstitut med både offentliga och privata medlemmar. Starka delägare inom miljöteknik, tillverkning och återvinning i har gått samman i bolaget Future Eco North Sweden AB. I fokus står innovationer, hållbarhet och samverkan.

Future Eco utvecklar metoder för förädling av rester och avfall till värdefulla produkter samt utvecklar tillverkningsprocesser för bolagets delägare i samverkan med andra parter i regionalt, nationellt och internationellt.

Våra långsiktiga mål är att:

  • I möjligaste mån eliminera deponi
  • Effektivisera och därmed minimiera förbränning
  • Fokusera på att utveckla nya produkter


Detta åstadkommer vi genom att långsiktigt verka för ökad vidareförädling av avfall, kontinuerligt utveckla nya produkter, processer och tjänster inom energilösningar och nyttiggörande av avfall samt samarbeta inom och mellan privata och offentliga verksamheter, nationellt och internationellt. Grunden i arbetet är aktieägarnas verksamheter och tanken att fler ska kunna tjäna pengar på avfall.

Levande entreprenörskap

Vår filosofi är att människor och idéer växer som bäst med frihet under ansvar. Future Eco drivs av ett levande entreprenörskap och delägare som verkar inom en mängd olika framtidsbranscher. Future Eco är den gemensamma plattformen som öppnar dörrar, anger väg, ger stöd och guidning. Vi tar också fighterna då det behövs, och lyssnar in omvärldens svängningar och önskemål.

Personal

Johan Eriksson, VD

Externa medarbetare, konsulter

Jan-Olov Wikström – JOW Metallurgi AB
Alf Andefors – AP & E Organisationskonsult AB

Vår vision är att antalet medarbetare på Future Eco skall växa.

Samarbetsparter i projekt

Swerim
Luleå Tekniska Universitet
Umeå Universitet
Uleåborg Universitet
Boden Business Park

 

KONTAKTA FUTURE ECO

Kontakta oss gärna om du har frågor rörande Future Eco.
Vi söker ständigt nya samarbetspartners.

+46 (0)70-559 19 23 johan.eriksson@futureeco.se öppna kontaktformulär

name
By Formsmedjan. Powered by Yago